Astăzi nu scriu despre haine și alte accesorii care ne fac să ne simțim bine, mai frumoase, mai cool.  Pentru că e mai important să fim sănătoși (și nu doar astăzi). Astăzi sunt îngrozită de numărul tot mai mare de îmbolnăviri și mi se pare strigător la cer câtă nepăsare și nesimțire poate exista printre noi. Eu nu mai am părinții pentru care să îmi fie frică că se pot îmbolnăvi. Dar am alte rude, am prieteni la care țin mult și pe care nu aș vrea să îi știu bolnavi.

Dacă de tine nu îți pasă – asta aș putea să o înțeleg, dar atunci stai izolat în vârful muntelui – nu pot să înțeleg ce e atât de greu să ai puțină grijă să nu îî îmbolnăvești pe cei din jurul tău. Ce e atât de greu să respecți niște nenorocite de reguli, să îți pui masca pe față și să păstezi o distanță minimă față de cei din jurul tău?

Eu nu ies pe stradă fără mască și soluție dezinfectantă. Iar când merg la cumpărături îmi iau la mine și mănuși de unică folosință. Când stau în casă mă dau cu dezinfectant pe mâini de mai multe ori pe zi pentru că, poate am pus mâna pe ceva cu care am fost afară sau poate am atins acel lucru după ce am venit de afară și nu mi-am dat seama sau am uitat. Recunosc, am consumat câțiva litri de dezinfectant din martie și până acum. Și de clor la fel pentru că spăl pe jos cu clor (diluat, dar nu foarte mult) și umezesc cu clor și ștergătorul de la intrarea în casă.

Nu spun toate astea ca să mă laud cu cât de mult respect eu regulile de igienă. Vreau doar să înțeleagă și alții că nu e chiar așa de greu și dacă ar fi mai mulți care ar respecta câteva reguli de bază, nu ne-am mai îngrozi în fiecare zi la ora 13.00 când se anunță numărul de noi îmbolnăviri.

Și acum nu mai pot exista nici scuze. Nu mai e ca la începutul pandemiei când găseai cu greu cele necesare. Acum se găsesc măști peste tot. Și soluții de dezinfectat. Și clor. Și mănuși. Ce nu se găsește de cumpărat e bunul simț pe care trebuie să îl găsești cât mai repede la tine. Să nu aștepți până se îmbolnăvește sau moare cineva drag ție.

În cazul în care nu aveți chef să stați să căutați, vă las aici câteva link-uri cu produsele necesare vremurilor în care trăim  și cu care va trebui să ne obișnuim să le avem la îndemână și în stoc suficient. Eu tocmai am plasat o nouă comandă.

 

Eu aș vrea să se termine cât mai repede toată nebunia asta. Și știu că nu sunt singura. Dar haideți să mai rezistăm puțin, chiar dacă e vară și e cald și suntem toți tentați să ieșim tot mai mult din casă și să ne vedem cu cât mai mulți prieteni. Și eu sunt! Dar dacă nu stăm cuminți acum, s-ar putea să facem revelionul singuri. Și nu doar pentru că o să fim carantinați în case. Oricât de sumbru ar suna asta. Stay safe, dears!