Nu știu cum e la voi dar mie în perioada aceasta nu îmi vine să mă încalț ținând cont doar de vremea de afară sau de desținația deplasării. Am mai adăugat un criteriu, cel mai important în această perioadă, astfel că la fiecare ieșire din casă, aleg o variantă de încălțăminte pe care știu că la întoarcere o pot igieniza corespunzător fără să o deteriorez (prea mult).

Pentru zilele puțin mai răcoroase, sau pentru serile de vară, am ales varianta tenișilor de pânză de la Bensimon (brand franțuzesc lansat în anii ’70). Sunt fan-ul lor de câțiva ani și îi știu cât pot duce. După două-trei purtări luau calea mașinii de spălat și erau din nou impecabili și minunați. Sunt comozi, practici, nu foarte scumpi și într-o gama variata de culori, modele (cu șiret, cu elastic, fără șiret, velcro) și mărimi (copii, femei, bărbați).

Unde îî găsiți? Inițial i-am comandat online chiar de la sursă, de la magazinul lor online,  însă de ceva vreme sunt prezenți și pe fashiondays și i-am văzut în multe postări și la Experiment și Spartoo. Poate mai sunt disponibili și în alte magazine de la noi, eu doar la ei i-am văzut.

 

După șapte veri de purtare constantă, anul acesta am renunțat la prima pereche de Bensimoni achiziționată. Și-au meritat fiecare bănuț pentru că, așa cum vă spuneam, au fost purtați și spălați foarte des. Și pentru că perechea de care m-am despărțit recent trebuie înlocuită, zilele acestea oscilez între o pereche bej cu șiret sau una galben-muștar fără șiret. Sau, de ce nu, o pereche dantelată. Da, la toți ne e greu …:)

 

 

Moving on now.. la zilele călduroase, la vremea sandalelor/șlapilor. Din nou, chiar dacă nu duc lipsă, parcă nu îmi vine să scot afară sandalele din piele, cu diverse decorațiuni și briz-brizuri. Nu știu cum ar reacționa la dezinfectarea cu clor și alcool la care vor fi supuse la întoarcerea acasă. Așa că, ne întoarcem la lucrurile simple, la “plastic is fantastic”.  Sandale și slapi, ușor de purtat și dezinfectat. Cu cât mai colorați /ciudați, cu atât mai bine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Șlapi împletiți strălucitori, Oysho

 

 

  • Șlapi cu barete metalizate, Oysho

 

 

That’s all for today’s findings, ladies. Stay fashionable, stay safe!