Nu mi-au plăcut niciodată hainele mulate, lipite de piele. Nu mă simt deloc comfortabil în ele. Ca urmare, majoritatea hainelor din garderoba mea sunt laaaaargi.

Iarna nu prea port fuste sau rochii. Nu spun că nu port niciodată dar, în 99% din cazuri, merg pe combinații de pantaloni sau jeans. În schimb vara, rochițele și fustele primează. Desigur, modelele largi și aerisite, midi sau lungi și, în marea lor majoritate, din bumbac, poplin sau in.

Mai jos o mică selecție de astfel de modele, unele mai noi, altele din colecții mai vechi dar încă de actualitate.

Fusta balon de la Bianca Popp. Sunt fan declarat al rochiei balon de la Bianca și, deși nu e un model nou, o iubesc maxim în continuare. Rochii balon am două medii și una lungă, dar fusta nu o am. Încă. Iar combinația aceasta de culori mi se pare demențială.

Un alt model de fustă care a început să îmi placă tot mai mult în ultima perioadă este fusta plisată. Medie sau lungă, cu o pereche de sneakers sau balerini și un tricou alb. Îmi place modelul acesta de la Ioana Ciolacu, disponibil atât pe verde cât și pe negru. Dar pentru vară mi se pare mult mai atractivă varianta verde.

E un model destul de scump dar variante super accesibile ca preț se găsesc la H&M sau Zara.

La capitolul rochițe, încep tot cu un model de la Ioana Ciolacu. E dintr-o colecție mai veche dar mi-a plăcut și îmi place în continuare. Nu este în stoc dar se poate realiza pe comandă. Și dacă vi se pare că e prea scurtă, există și o variantă puțin mai lungă.

Studio Cabal este un alt brand al cărui fan sunt. De vară acestă rochie mi se pare o alegere foarte bună.

Dacă varianta designer-ilor locali nu vă atrage, recomandarea este să alegeți modele de la COS. Sunt foarte bune calitativ, chiar dacă o idee mai scumpe decât Zara sau alte variante de genul.

O să exemplific cu link-uri de idei, cu mențiunea că România nu este inclusă în lista de locații pentru livrări din magazinul online. Dar, cu siguranță, modele sunt disponibile în cele două magazine fizice din București.

Un model cu trei variante de culori, din colecția de anul trecut, dar încă prezent.

Sau o variantă cu buzunare.

Sau puțin mai bufantă.