Potrivit WIKIPEDIA,  jacheta din jeans / denim a fost lansată în 1880 de Levi Strauss, la aproximativ zece ani după ce a inventat blugii ca un nou tip de îmbrăcăminte de lucru pentru cowboy, mineri și muncitori ai căilor ferate.  Iar în zilele noastre, potrivit revistei GQ, there are “few things more iconic, more innately American, than a denim jacket”.

Cunoaștem cu toții modelul clasic al jachetei din jeans. But there is so much more to discover. 🙂 Modelul clasic rămâne în top, însă, în ultima perioadă putem vorbi de o reinventare a acestui articol vestimentar. Unii designeri au rămas la modelul clasic dar l-au făcut mai colorat, i-au mai pus un volan, un desen, un briz-briz. Alții au modificat cu totul noțiunea de jachetă de jeans astfel încât nu mai are nicio legătură cu modelul lansat de Levi Strauss, considerat acum model vintage. Inclusiv cei de la Levi Strauss au venit cu modele noi. 🙂

Mai jos o selecție de jachete cu “je ne sais quoi”. Hate them or love them, as you wish. Eu vă spun doar că pentru mâine am găsit deja cateva modele de sarafane și rochițe din denim. Don’t worry, și selecția de mâine va fi mai fistichie.

 

Stay safe, enjoy today!

 

 

Jachetă denim cu model colorblock – Desigual

 

Jachetă denim fără închidere – G-Star RAW

 

Jachetă denim Looney Tunes – Tommy Jeans

 

Jachetă denim Levi’s Made & Crafted

 

Jachetă denim Alexander McQueen

 

Jachetă denim cu imprimeu floral – Desigual

 

Jachetă denim – Wrangler

 

Jachetă denim cu terminații franjurate – Oltre

 

Jachetă denim cu glugă – DIESEL

 

Jachetă denim cu glugă detașabilă -Desigual

   

 

Jachetă denim – Motivi

 

Geacă din colecția Levi’s Made & Crafted

 

Jachetă denim – Levi’s x Super Mario

 

Jachetă lungă din denim- Mango

 

Jachetă cu glugă și benzi laterale contrastante – Desigual

 

Jachetă denim cu cordon – COS

 

Jachetă Levi’s Made & Crafted