Nu știu cum e la voi dar eu nu mai ies din casă fără mască, chiar dacă merg doar într-o scurtă plimbare pe străzi. Doar că  măștile achiziționate la preț de pandemie, au calitatea mai mult decât îndoielnică și 1 din 2 are elasticul deja dezlipit sau dacă nu e dezlipit, sigur cedează la prima încercare de fixare a măștii pe față.

Am analizat oferta pieței și am zis să împartășesc cu voi pentru că, sincer, sunt tot mai tentată să îmi achiziționez alte variante decât cea clasică, de farmacie.

 

Edita Lupea

Creatoarea de modă Edita Lupea a lansat săptămâna trecuta o ediție limitată de măști de protecție, cu următoarea compoziție: exterior – neopren, accesoriu aluminiu maleabil; interior: strat dublu foaie filtru HEPA – Microfiber Allergen PLUS Technology, stray bumbac 100%.

Comanda se face prin mesaj privat pe pagina de Facebook sau Instagram. Prețurile sunt după cum urmează: cele cu accesoriu metalic sunt 90 lei  / buc iar cele simple, colorate – 75 lei / buc.

 

 

Mascasas

O reprofilare a business-ului pe timp de pandemie. De la Babybooks (închis temporar), Adina Casas a lansat la început de pandemie Mascasas, producând măști colorate la prețuri între 25 și 30 lei / buc. Măștile sunt lucrate din bumbac 100% întărit cu filtru de hârtie aplicat la cald și dublate cu muselină sau finet. Se spală la max 60 grade și se calcă.

 

Douglas.ro

Masca din mătase (39 lei) este un produs creat de Tie-Me-Up, în România. Masca are două straturi: cel de la exterior, din mătase naturală italiană, și cel de la interior, bumbac 97% cu 3% elastan. Masca are un buzunar interior în care se poate pune un filtru de protecție. Masca are o formă anatomică, cu un dispozitiv reglabil la nivelul nasului, pentru mai mult confort și prindere cu elastic după urechi. NU are filtre integrate și doar purtarea ei, nu vă garantează protecția față de virusuri.

 

Printcenter.ro

Tot o adaptare la nevoile pieței au făcut și Printcenter.ro lansând în pandemie măști de protecție (preț: 22.61 lei) din bumbac tratat antiviral și antibacterian, tratamentul fiind garantat de producător la 30 de spălări. La comandă se pot inclusiv personaliza.

 

Retoush Boutique

Butic de croitorie și retușuri au lansat în pandemie producția de măști din bumbac cu prețuri de 10 lei, 12 lei sau 15 lei. Spun ei că diferența de preț ține de câteva detalii care fac diferența. Comanda se face prin mesaj privat pe pagina de Facebook.

 

Tshirt-factory.ro

La ei găsiți măști din bumbac, refolosibile, cu proprietăți antibacteriene datorită tifoanelor marca PRIMA folosite în compoziția acestora. Aceastea se pot spăla până la 40 grade. Atenționarea lor este că tifoanele antibacteriene vin pentru extra protecție, acestea totuși nu exclud masca profesională. Prețurile sunt între 15-20 lei / bucată.

 

 

Last but not least, o selecție de designeri români care au creat măști de protecție pentru adulți și copii, am găsit și în articolul publicat recent pe Urban.ro sau, iar  mai multe detalii despre măștile recent lansate de creatoarea de modă Silvia Șerban, în articolul publicat de revista BIZ.

 

Dacă le preferați pe cele simple, chirurgicale sau nu, e ok și așa, cu condiția să nu renunțați de tot la purtatul lor. Mai jos încă două variante.

 

Set 3 măști albe din bumbac în patru straturi – Baden 11

Set 5 bucați Maști de protecție de unică folosință KN95, nesterile, 4 straturi – Mappy – Ei le recomandă a se utiliza împotriva: Bacterii, Virusuri, Particule praf. Nu putem decât să sperăm că așa e. 🙂

 

 

O varietate de măști de protecție am găsit pe aboutyou.ro, colorate, cu diverse mesaje și la diferite prețuri. Merită să aruncați un ochi.

Oferta este variată și pe emag.ro, în marketplace. Livrate de emag, nu am găsit decât variantele de măști medicale faciale.

 

Variante avem, măști să purtăm. Stay safe, dears!