De la Miniprix și de la un magazin din Pavilionul H îmi cumpăram haine în vremea studenției. Magazinul din Pavilionul H era al unei doamne (Viorica, cred) care aducea haine de la fabricile care lucrau produse pentru export la Focșani. Nu cred că mai există acel magazin, dar Miniprix e bine, merci în continuare. Cel puțin așa pare pe online, în magazinele fizice nu am mai fost de ani buni. Și dacă cauți atent și cu răbdare, cred că poți găsi diverse articole bune, din punct de vedere calitativ. Iar prețurile sunt de Miniprix. Deși, mai ales în perioada reducerilor, cred că toată lumea preferă cel puțin un H&M unde prețurile sunt chiar mai mici decât la ei.

Nu m-am uitat la toate categoriile de articole, dar am găsit câteva rochii interesante printre nenumăratele rochii în genul anilor 80. Da, acelea mini, mulate sau cu câteva volane. Îmi e greu să cred că mai există cerere pentru acest tip de rochii. Mă rog, excluzând

Rochie galbenă, to match the summer sun. Eu zic că merită o șansă, mai ales că e bumbac 100% (măsuri disponibile L, M).

 

Același model dar în varianta pe alb (măsuri disponibile L, M, S).

 

Rochie oversize fără mâneci, pe negru. Fiind transparentă, aș alege-o ca rochie de plajă. (marime disponibilă: M).

Pentru office casual sau pentru zile mai răcoroase, o rochie cu mânecă trei sferturi, bumbac 100% cu imprimeu brazi și urși.

Același model dar pe fond verde, tot cu brazi și urși. 🙂

Sau acest model de rochie, cu diverse imprimeuri. Materialul (rayon 100%) pare ok.

 

În partea din spate, există un mic nasture cu ajutorul căruia se poate face mai lejeră sau mai strâmtă.

Sau rochie oversize in carouri, cu material combinat rayon cu bumbac. Încă am mixed feelings. Nu știu dacă îmi place sau e too much like a față de masă. Oricum, pare că mai e disponibilă doar  o singură bucată, mărimea L.

Am încercat să caut modele purtabile cu materiale ok. Nu e fiță dar cred ca Miniprix va rămâne ca amintire din vremea studenției. Nu înțeleg cum rezistă magazinele care nu par să facă eforturi cu vremurile actuale. Nici la modele, nici la materiale. Iar la unele produse prețul chiar nu mai e mini (pentru un discount store), așa cum părea pe vremuri.

Atât pentru astăzi. Ne auzim curând!