Jacheta din denim este pentru mine un accesoriu care o să fie întotdeauna la modă. Și asta pentru că este ușor de purtat și de combinat, fie că vorbim de combinații cu pantaloni, fustă sau rochie, într-un stil casual, de weekend, sau smart casual, la birou. Iar de primăvara până toamna târziu este vremea perfectă pentru un astfel de articol vestimentar. Deși, recunosc, am purtat-o și iarna, pe sub geaca groasă, în loc de sacou. 🙂

Și pentru că este un accesoriu care durează în timp, pe care o să o porți ani la rând (cel puțin în cazul meu), merită să investești într-un produs de calitate, al unui brand care este specializat în jeans.

O să încep cu o propunere relativ mai scumpă, o jachetă Diesel. Îmi place culoarea, îmi place și lungimea. Știu că este în trend purtatul jachetelor din denim cu 10 numere mai mari, oversized, super lălâi și, deși sunt adepta purtatului de lucruri lejere și comode, oversized-ul din acest caz nu m-a prins. Deloc. Ah, și nu, nu îmi plac nici jachetele din denim cu tot felul de aplicații gen paiete, floricele etc. Classic is fantastic! Și, deși am văzut combinații reușite cu pantaloni sau fustă din denim, piticul de pe creier încă nu poate procesa această combinație. Deci nu o să mă vedeți niciodată purtând jachetă din denim la pantaloni din denim. Na, fiecare cu piticii lui.

De pe fashiondays.ro, jacheta Diesel.

 

O altă variantă de jacheta Diesel. Un bleumarin mai închis, disponibilă pe answear.ro

Tot de pe answear.ro, o jachetă de jeans mai deschisă la culoare, de data aceasta de la Pepe Jeans.

O variantă puțin cambrată, de pe fashiondays.ro, de la G-Star Raw.

Sau clasicul Levi’s, tot de pe fashiondays.ro

Există binențeles și variante mai accesibile, de la producători de mass market fashion, care nu sunt specializați neapărat pe articole vestimentare pe denim. Asta nu înseamnă că nu au și modele interesante la prețuri mai mult decât decente.

Zara – Jacheta denim cropped

 

Zara – Jachetă denim simplă

Zara – Geacă denim

 

H&M – Jachetă de denim

 

Idei despre cum să purtați jacheta din denim găsiți aici. Sau aici. Preferatele mele sunt cele în combinații cu rochii: