Dacă ar fi după mine aș purta încălțăminte de vară până târziu. Sau tot timpul anului. Scriu asta pentru că eu astăzi am purtat papuci (blănoși, e drept) dar am văzut deja pe stradă câteva persoane încălțate în cizme sau bocanci. Nu, nu glumesc. E drept că una dintre tipe avea bocanci dar purta o rochie flu-flu, mini și arăta ok. Dar altele erau îmbrăcate ca într-o zi de toamnă ploioasă deși a fost o minunată zi de vară târzie. 🙁

Îmi plac și mie bocancii, mi-au plăcut întotdeauna, dar nimic nu se compară cu sandalele, papucii, tenișii și alte tipuri de încălțăminte de vară. Doar ele îmi dau sentimentul de lejeritate și de libertate. Așa e în capul meu, na. Nimeni nu e perfect. 😛

E drept că nu aș refuza totuși o pereche de bocanci Dr. Martens – tatăl și mama lor în materie de bocaci. Sau modelul clasic de bocanci galbeni din piele întoarsă. Cu cât sunt mai butucănoși cu atât îmi plac mai mult. Nu îmi aduc aminte să fi avut vreodată în garderobă vreo pereche de cizme finuțe, cu toc, ca multe alte fete. Dar am avut, pe lângă bocanci, cizme platformă, cizme cu talpă de lemn. În engleză ,bocancilor de mai jos li se spune COMBAT BOOTS, aka cizme de luptă – cizme militare concepute pentru a fi purtate de soldați în timpul luptei sau antrenamentului de luptă.

Așadar, la luptă fetelor! Să vă arăt ce am găsit pe gustul meu, în materie de bocanci / combat boots la o scurtă cercetare în magazinele online. Am văzut și la Zara câteva modele de bocanci, dar nimic pe gustul meu.

Zilele următoare promit că revin și cu idei de cizme călduroase și pufoase. Să nu ne ia prin surprindere prima ninsoare. Dar să nu vă așteptați la modele de prințese.

P.S. Ca să nu par chiar din topor, bocancii îi port combinați cu rochii sau fuste lungi. 😉

 

Bocanci galbeni – Dr. Martens

 

Bocanci din piele și piele ecologică cu aspect masiv Tanker – Steve Madden

 

Bocanci de piele năbuc și piele întoarsă – Lumberjack

 

Bocanci piele naturală – Altercore

 

 

Bocanci din piele întoarsă – Timberland

 

Bocanci piele naturală netedă – Dr. Martens

 

Bocanci alb/negru  – Hot Topic

 

Ghete din piele întoarsă – Image

 

Bocanci din piele naturală – Camper

 

 

 

Bocanci de piele întoarsă cu căptușeală de lână – Gant

 

 

Bocandi material textil – Kenzo X Palladium

 

Bocanci de piele – Mihaela Glăvan

 

Bocanci din piele ecologică – Pollini

 

Bocanci piele & nylon – Prada